Jagerschotel
         
Ingrediënten:
1 kg aardappelen, 6 à 8 stoofpreien (witte en lichtgroene gedeelte)
400 g gemengd gehakt, 30 g vetstof , 1 dl melk
nootmuskaat en peper, 30 g bloem

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en maak de preien schoon.
Kook de aardappelen gaar en bereidt een aardappelpuree met vetstof, melk en kruiden. Laat de klein gesneden prei stoven in een weinig vetstof.
Bindt het groentevocht van de prei met bloem, aangelend met wat melk.
Bak het gehakt gaar in een hete pan, al roerend met een vork.
Vet een vuurvaste schotel in. Breng om beurten eerst een laag aardappelpuree aan, een dunne laag vlees en vervolgens een laag gestoofde prei. Eindig met een laag aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en leg hier en daar een stukje vetstof.
Laat korsten in de oven.


•2006 kidschen alle rechten voorbehouden