Friet
         
Ingrediënten:
Aardappelen (3 grote per persoon)
Frituurpan

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1cm dik. Snijd van de schijfjes frietjes van 1cm dik. Spoel de frietjes in overvloedig water (kwestie van het zetmeel te verwijderen) Door de frietjes af te drogen in een keukenhanddoek plakken ze niet aan elkaar, en spetteren ze minder hard in het frituurvet. Bak de frietjes een eerste maal in het frituurvet op 160 graden. Schud ze uit in een kom waar een velletje keukenrol in ligt en laat ze wat afkoelen. Herhaal tot alle frietjes voor de eerste maal zijn gebakken. Laat het vet terug warm worden (175 a 180 graden) en bak de voorgebakken frietjes goudbruin. Nooit te veel frietjes ineens bakken (te sterke daling van de temperatuur van de olie waardoor de frietjes te veel olie opslorpen).


•2006 kidschen alle rechten voorbehouden