•2006 kidschen alle rechten voorbehouden
Pannenkoekentaart
         
Ingrediënten:
50 gr zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 500 ml opvolgmelk, margarina of olie
200 ml opvolgmelk, 1,5 el custard voor de vla, 1,5 el suiker

Bereidingswijze:
Pannenkoeken: Doe het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom. Breek het ei in het beslag en schenk er 200 ml opvolgmelk in. Roer het vanuit het midden tot een dik glad beslag. Verdun het beslag langzamerhand met de overige melk. Verhit de maargarine of olie in de pan. Bak de pannenkoeken goudbruin. Custardvla: Meng de custard met de suiker. Roer het custard/suikermengsel met een beetje opvolgmelk tot een papje. Breng de overige opvolgmelk aan de kook. Giet het custardpapje goed roerende bij de kokende melk. Laat het enkele seconden koken tot de vla of pudding voldoende gebonden is. Laat de vla al roerende in het pannetje afkoelen en bewaar het afgedekt in de koelkast. Bestrijk die met een laagje vla en leg er de volgende pannenkoek op.