•2006 kidschen alle rechten voorbehouden
Brood bakken
         
Ingrediënten:
600 gram volkorenmeel, 350 ml lauw water
1 blokje gist, zout, zonnebloempitten of rozijnen of sesamzaadjes

Bereidingswijze:
Doe het meel in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet daar ongeveer 300 ml water in. Kneed dit tot een stevig deeg. Laat het deeg nu staan. Meng het gist in een kleine kom met een snufje zout. Voeg daarbij 50 ml water aan toe en voeg dit mengsel bij het deeg. Kneed alles nog eens flink door en leg dan een schone theedoek over de kom en laat het deeg een paar uur rusten. Kneed het daarna nog eens goed door. Vorm er dan een broodje van. Laat dat in een met bloem bestrooide keukendoek nog eens 30 minuten rusten. Verwarm de over voor op 250 ºC. Zet het brood in het midden van d eoven. Het duurt ongeveer een uur voor het brood klaar is. Tik even op de onderkant. Klinkt het hol? Dan is je brood klaar.